You are here

Latinerhaven

 • Allerede i 1677 var Latinerhaven en ubeboet, åben plads, som det ses på Jens Peter Resens kort over Roskilde. Her angav Resen, at der lå en bybrønd "Bundetingets Brynd" (nr. 58 på kortet).

  Allerede i 1677 var Latinerhaven en ubeboet, åben plads, som det ses på Jens Peter Resens kort over Roskilde. Her angav Resen, at der lå en bybrønd "Bundetingets Brynd" (nr. 58 på kortet).

 • Kunstværk af kunstneren Ole Dufour.

  Kunstværk af kunstneren Ole Dufour.

 • Et par unge mennesker tager en slapper i Latinerhaven.

  Gymnasieelever tager en slapper i Latinerhaven.

 • Musikarrangement i Latinerhaven.

  Musikarrangement i Latinerhaven.

Allerede i 1677 var Latinerhaven ubeboet, som det ses på Jens Peter Resens kort over Roskilde. Her angav Resen, at der lå en bybrønd, "Bundetingets Brynd" (nr. 58 i kortet).

Nogle midlertidige pavilloner blev revet ned, da kommunen flyttede sine aktiviteter til Køgevej. Latinerhaven er blevet større og grønnere, og der er opført en ny bygning. Den er nu Roskilde Gymnasiums science-center med laboratorier og mødesal. Læs mere om Roskilde Gymnasium her.

Ved udgravningen til fundamentet for sciencebygningen fandt man to store middelalderbrønde - med stor sikkerhed brønden, som Resens kort viser.
Man gravede en ny, når den gamle faldt sammen. Derfor finder man to brønde.

Det fine gamle ahorntræ ved indgangen fra det tidligere rådhus skulle fældes, da det var gået ud i toppen - men i stedet er det nu blevet omformet til et kunstværk af kunstneren Ole Dufour.

Senest opdateret

08.09.2014